با اینکه ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال به هیچ گروه، نهاد یا سازمانی امکان کنترل آن را نمیدهد، اما در این حوزه نیز امکان کلاهبرداری و مشکل حقوقی برای سرمایهگذاران وجود دارد. برای جلوگیری از این قبیل مشکلات بهتر است با مقررات و جرائم آشنایی داشته باشید و با وکیل تنظیم قرارداد آنلاین مشورت کنید.
بسیاری از افرادی تازهکار در تحقیقات اولیه برای جلوگیری از کلاهبرداری، هکشدن حساب و سرقت ارزهای دیجیتال خود با این سوال روبرو میشوند که قرارداد خرید ارز دیجیتال چیست ؟ ما در ادامه به بررسی این قبیل قراردادها و ویژگیهای آن خواهیم پرداخت.
انواع قرارداد خرید ارز دیجیتال چیست ؟
در پاسخ به این سوال که قرارداد خرید ارز دیجیتال چیست ؟ باید گفت نوعی قرارداد است که بین 2طرف برای خریدوفروش ارزهای دیجیتال (مانند بیتکوین، اتریوم و تتر) ایجاد میشود که معمولا بر اساس شرایط و قوانینی که توسط طرفین تعیین میشود، امضا و اجرا میشود.
برخی از انواع این قراردادها که با توجه به توافقات و نیازهای طرفین تنظیم میشوند عبارتاند از:
قرارداد خرید پایه:
در این نوع قرارداد، خریدوفروش ارز دیجیتال با قیمت و تاریخ تعیینشده در لحظه امضا قرارداد صورت میگیرد.
قراردادهای آتی:
این نوع قراردادها به خریداران اجازه میدهند تا ارز دیجیتال را به قیمت تعیینشده و در تاریخ مشخصی در آینده تحویل بگیرند. این نوع قراردادها برای معاملهگران و سرمایهگذارانی که میخواهند از تغییرات قیمتها در آینده اطلاع پیدا کنند و ریسک معامله را کاهش دهند، مناسب است.
قرارداد خرید گزینشی:
در این نوع قرارداد، یکطرف (خریدار) حق دارد (اما الزامی ندارد) که در تاریخ مشخصشده و با قیمت تعیینشده، ارز دیجیتال را خریداری کند یا نکند.
درصورتی که قیمت ارز دیجیتال بهمیزان مطلوب خریدار باشد، او میتواند قرارداد را حفظ کند و ارز را با قیمت تعیینشده خریداری کند. اما اگر قیمت به سود او نباشد، خریدار میتواند از قرارداد منصرف شود. این نوع قراردادها به خریدارانی که ریسکپذیری بالایی ندارند و تمایل دارند از تغییرات قیمتها آگاه باشند، مناسب است.
قراردادهای خرید نقدی:
در این نوع قراردادها، خریدار ارز دیجیتال مورد نیاز خود را با پرداخت نقدی خریداری میکند و ارز را در لحظه تحویل میگیرد. این نوع قراردادها برای خریدارانی که تمایل دارند ارز دیجیتال را در کوتاهترین زمان ممکن به دست آورند، مناسب است.
ویژگیهای قرارداد خرید ارز دیجیتال چیست ؟
قرارداد خرید ارز دیجیتال میتواند شامل ویژگیها و بندهای مختلفی باشد که به طرفین قرارداد کمک میکند تا جزئیات خرید را بهصورت دقیق و مشخص تعیین کنند. در زیر برخی از ویژگیها و بندهای کلیدی مهم این قرارداد ذکر خواهد شد:
• موضوع مورد معامله: قرارداد باید شرح دقیقی از دارایی یا ارز دیجیتال مورد خرید را ارائه دهد. مواردی از قبیل نام ارز دیجیتال، نماد آن، تعداد، نوع بلاکچین مورد استفاده، الگوریتم رمزنگاری و هرگونه جزئیات فنی مربوط به آن.
• مسائل مالی و شرایط تسلیم: قرارداد باید قیمت خرید ارز دیجیتال را بهصورت دقیق و واضح تعیین کند. همچنین، باید روش پرداخت، زمان و نحوه تسویه حساب را هم مشخص کند. همچنین قرارداد باید شرایط تسلیم ارز دیجیتال، مثلا روش تسلیم آن (مانند انتقال مستقیم به کیف پول خریدار) را شامل شود.
• طرفین قرارداد: قرارداد باید شامل اطلاعات هویتی و آدرس طرفین معامله باشد.
• شرایط انصراف و لغو: قرارداد باید شامل شرایط مربوط به انصراف و لغو معامله باشد، مواردی از قبیل شرایط عودت مبلغ پرداختشده درصورت لغو توسط یکی از طرفین یا شرایط انصراف و جبران خسارت درصورت عدم انجام تعهدات.
• مواد قانونی و قوانین مربوطه: قرارداد باید شامل قوانینی که طرفین باید آن را رعایت کنند. این بخش میتواند مواردی مانند قوانین مالیاتی، قوانین ضد پولشویی و سایر مقررات مربوطه را شامل شود.
مزایای تنظیم قرارداد خرید ارز دیجیتال چیست ؟
تنظیم قرارداد خرید ارز دیجیتال دارای مزایای متعددی است. در زیر به برخی از اصلیترین مزایای آن اشاره خواهیم کرد:
• تعیین شرایط و مقررات: با تنظیم قرارداد شما میتوانید شرایط و مقررات خرید ارز دیجیتال را بهدقت تعیین کنید. برای مثال قیمت، حجم و زمان معامله که برای خریدوفروش ارز دیجیتال مهم است در این قرارداد مشخص میشود. با تعیین شرایط واضح و روشن، احتمال بروز ابهامات و اختلافات در آینده کاهش مییابد.
• ایجاد اعتماد: قرارداد خرید ارز دیجیتال میتواند به ایجاد اعتماد بین طرفین کمک کند. با تعیین حقوق و تعهدات هر طرف بهصورت کامل و روشن، هر 2 طرف بهطور مشخص میدانند چهچیزی از طرف دیگر انتظار دارند و به چه تعهداتی عمل خواهند کرد.
• حفظ منافع: با تنظیم قرارداد شما منافع خود را حفظ میکنید. در قرارداد میتوانید مفادی را در مورد انجام عملیات امنیتی، نوع پرداخت و سایر موارد مربوط به امنیت و حفاظت از ارز دیجیتال خود در منظور کنید.
• روند تسویه: با تنظیم قرارداد خرید، میتوانید روند تسویه و پرداخت را بهصورت دقیق مشخص کنید. این مورد شامل زمان و روش پرداخت، حسابهای بانکی مربوطه و سایر جزئیات مربوط به تسویه حساب است.
• حل اختلافات: درصورت بروز اختلافات یا منازعات در آینده، قرارداد خرید میتواند بهعنوان مرجعی برای حلوفصل اختلافات باشد. در قرارداد میتوانید مقرراتی در مورد مسائل و شرایط واسطهگری یا صلح طرفین اضافه کنید.
وکیل تنظیم قرارداد ارز دیجیتال چه وظایفی دارد؟
وکیل تنظیم قرارداد ارز دیجیتال وظایف متنوعی بر عهده دارد. در زیر به برخی از وظایف آن اشاره خواهیم کرد:
• تدوین قرارداد: وکیل مسئولیت تدوین قراردادهای مرتبط با ارزهای دیجیتال را بر عهده دارد. این قراردادها جهت مواردی از قبیل خریدوفروش ارز دیجیتال، قرضدادن یا قرضگرفتن ارز دیجیتال، شراکت در پروژههای مبتنی بر بلاکچین و سایر تراکنشهای مرتبط با ارزهای دیجیتال تنظیم میشوند.
• بررسی حقوقی: وکیل باید قبل از تنظیم قرارداد، بررسی حقوقی مسائل مرتبط با معامله را انجام دهد. مسائلی مانند قوانین و مقررات مربوط به ارزهای دیجیتال، مشاوره در خصوص حقوق و تعهدات طرفین قرارداد و راهنمایی در مورد روند تسویه و تجزیهوتحلیل ریسکهای حقوقی است.
• مذاکره: وکیل میتواند در مذاکرات قرارداد حضور داشته باشد یا به نمایندگی از موکل خود با طرفین قرارداد مذاکره کند. او ممکن است در تعیین شرایط قرارداد، مقررات مربوط به حل اختلاف، تعهدات طرفین و سایر موارد مشابه نقش داشته باشد.
• مشاوره حقوقی: وکیل مسئولیت ارائه مشاوره حقوقی به موکل خود در ارتباط بااینکه قرارداد خرید ارز دیجیتال چیست ؟ را دارد. او ممکن است نکات حقوقی مهمی را در مورد قراردادها بیان کند و موکل خود را در مورد حقوق و تعهداتش راهنمایی کند.
دریافت مشاوره از وکیل تنظیم قرارداد
جمعبندی
در مقاله فوق به بررسی اینکه “قرارداد خرید ارز دیجیتال چیست ؟” پرداختیم و با مزایا و ویژگیهای آن آشنا شدیم. درواقع بستر اصلی عملیات خریدوفروش ارز دیجیتال، با تنظیم و انعقاد قرارداد آن آغاز میشود.
بااینحال مهم است که قبل از هرگونه معاملهای در بازار ارزهای دیجیتال، شرایط و قوانین مربوطه را بهدقت مطالعه کنید و درصورت لزوم، مشاوره حرفهای از وکلای این زمینه دریافت کنید. وکیل در تنظیم قرارداد ارز دیجیتال بسته به شرایط و نیازهای مربوط به شما کمک خواهد کرد.