قرارداد پیش فروش آپارتمان

قرارداد پیش فروش اپارتمان

قرارداد پیش فروش آپارتمان با این هدف تنظیم می‌شود که یک واحد مسکونی قبل از آماده شدن از سوی مالک به فروش برسد. طرفین معامله پس از انجام مذاکرات ابتدایی با مشاوران املاک به‌منظور تنظیم قرارداد پیش‌فروش باید به دفترخانه‌های رسمی مراجعه کنند. زیرا مشاوران املاک نمی‌توانند نسبت به تنظیم قرارداد پیش‌فروش اقدام کنند و این وظیفه برعهده وکیل تنظیم قرارداد است.

نحوه تنظیم قرارداد پیش‌فروش آپارتمان

از‌آنجایی‌که اکثریت مردم پیش‌خرید آپارتمان را یک سرمایه‌گذاری نسبتا پرریسک می‌پندارند، بنابراین با انعقاد یک قرارداد شفاف توسط وکیل تنظیم قرارداد، می‌توان ریسک این عمل را کمتر کرد. لازم است طرفین قرارداد برای تنظیم قرارداد پیش فروش آپارتمان از نحوه انجام این کار اطلاع پیدا کنند تا در آینده اختلافی بین آن‌ها ایجاد نشود.
در بخش ابتدایی این قرارداد، اطلاعات طرفین و مورد معامله بیان خواهد شد. این اطلاعات شامل مشخصات طرفین، نشانی ملک و مشخصات فنی واحد ساختمانی می‌شود. در بخش دوم این پیمان‌‌‌‌نامه قانونی به نحوه پرداخت هزینه‌ها و مواردی همچون تعداد اقساط و میزان ثمن معامله خواهند پرداخت.
در قسمت انتهایی قرارداد مذکور به زمان تحویل واحد پیش‌فروش‌شده و تنظیم سند رسمی برای انتقال قطعی اشاره خواهد شد. همچنین در قسمت پایانی قرارداد باید مسئولیت طرفین در زمان بروز تخلف و مجازات آن‌ها، تعیین تکلیف خسارات، تضمین‌ها و حل‌وفصل اختلافات ذکر شود.

دریافت مشاوره از وکیل تنظیم قرارداد

نکات مهم در قرارداد پیش‌فروش آپارتمان

یکی از نکات مهم دررابطه با قرارداد پیش فروش آپارتمان این است که تمام مراحل تنظیم آن باید در دفاتر اسناد رسمی و توسط وکیل راحمی انجام شود. زیرا درصورت بروز هرگونه اختلاف و طرح دعوای حقوقی در دادگاه، تنها اسناد و قردادهایی در نزد مراجع قانونی اعتبار خواهند داشت و به آن‌ها رسیدگی خواهد شد که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شده باشند.
نکته دیگری که در هنگام تنظیم قرارداد پیش‌فروش باید به آن توجه کرد این است که اگر طرفین قرارداد، بیش از دو نفر هستند باید مواردی مثل حق فسخ و خسارات بین افراد در هر طرف قرارداد نیز معین شود. به‌عنوان مثال باید در قرارداد ذکر کنند که تمامی پیش‌خریداران فقط می‌توانند با هم حق فسخ را اعمال کنند و اعمال حق فسخ توسط یکی از پیش‌خریداران به‌تنهایی امکان‌پذیر نخواهد بود.
نکته مهم دیگری که باید آن را در تنظیم قرارداد پیش فروش آپارتمان رعایت کرد، ذکر مشخصات طرفین، مشخصات مورد معامله، نحوه پرداخت و زمان تسلیم آن در قرارداد است که ثبت آن‌ها الزامی به‌شمار می‌رود.

 

 

 

قانون قرارداد پیش‌فروش آپارتمان

قانون قرارداد پیش‌فروش آپارتمان در سال ۱۳۸۹ توسط قانون‌گذاران تدوین و تصویب شد که متن این قانون را ۲۵ ماده و چهار تبصره تشکیل می‌دهد. طبق قانون پیش‌فروش، عملیات ساخت‌وساز باید همزمان با زمان معین‌شده در قرارداد پیشرفت کند و در غیر این‌صورت پیش‌خریدار می‌تواند پرداخت اقساط را به زمان تحقق پیشرفت ساخت‌وساز موکول کند.
‌خریدار می‌تواند حداقل ۱۰ درصد از قیمت کل را هم‌زمان با تنظیم قرارداد پیش فروش آپارتمان به پیش‌فروشنده پرداخت کند. درصورتیکه پیش‌خریدار در موعد مقرر اقساط را پرداخت نکند، ‌فروشنده می‌تواند این موضوع را به دفتر اسناد رسمی گزارش کند تا به پیش‌خریدار اخطار داده شود. درصورت پرداخت نکردن اقساط در مهلت معین‌شده، پیش‌فروشنده حق فسخ قرارداد را دارد. اگر پیش‌فروشنده نتواند واحد را در تاریخ مقرر تحویل دهد یا به تعهدات خود عمل نکند با توجه به شرحی که در قانون پیش‌فروش آمده است، باید خسارت بپردازد.

جمع‌بندی
تنظیم قرارداد پیش فروش آپارتمان به رفع تمامی مشکلات و اختلافات احتمالی بین فروشنده و خریدار منجر خواهد شد. قرارداد پیش‌فروش بدین منظور تنظیم می‌شود که یک واحد آپارتمان قبل از آماده شدن به فروش برسد. در هنگام عقد قرارداد پیش‌فروش، طرفین باید به نکات و قوانین آن توجه کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − چهار =

اسکرول به بالا در خواست مشاوره