قرارداد تجاری چیست؟

قرارداد تجاری بین المللی

در پاسخ به این سوال که قرارداد تجاری چیست؟ باید بدانید که در حضور یک وکیل تنظیم قرارداد، می توان از طریق پذیرش تعهدات تعیین شده یک ماهیت حقوقی برای فعالیت های تجاری ایجاد کرد.
برای شرکت ها و صاحبان مشاغل که فعالیت های تجاری و بازرگانی دارند، تنظیم چنین قراردادهایی از اهمیت زیادی برخوردار است که در ادامه به بررسی انواع آن می پردازیم.

انواع قراردادهای تجاری

گسترش معاملات و مبادلات بازرگانی، دلیلی برای رونق پیداکردن انواع قراردادهای تجاری بوده که در سطح داخلی و بین المللی قابل اجرا خواهد بود و برخی از آنها شامل موارد زیر است:
• خرید و فروش
• خدمات
• تامین مالی
• صادرات و واردات
• قراردادهای سرمایه گذاری مشترک

تعریف قرارداد تجاری بین المللی

با توجه به اینکه روابط بین المللی تجاری و اقتصادی توسعه زیادی پیدا کرده، نیاز به انعقاد قراردادهایی در سطح بین المللی بوده که در آن یک طرف معامله خارجی است.
زمانی که بین 2 طرف معامله که مربوط به خاک یک کشور نیستند، تعهداتی منعقد می شود، آن را به عنوان یک قرارداد تجاری بین المللی تعریف می کنند.
در زمان انعقاد چنین قراردادی، طرفین معامله که از کشورهای مختلفی حضور دارند، می توانند تحت قوانین بین المللی معامله را انجام دهند یا اینکه هر 2 طرف توافق کنند که برای اجرای قرارداد، قوانین یکی از کشورها در نظر گرفته شود.

دریافت مشاوره از وکیل تنظیم قرارداد

انواع قراردادهای تجاری بین المللی

انواع مختلفی از قراردادهای تجاری بین المللی وجود دارد که تعدادی از مهم ترین آنها به شرح زیر است.
• فرانچایز: این نوع از قراردادها به عنوان حق امتیاز نیز شناخته می شوند و مطابق با آن به یک شرکت چنین اختیاری می دهد که تولیدات و خدمات دیگر کشورها را بفروشد و در ازای آن مبلغی را دریافت کند.
• تامین مالی فاینانس: از دیدگاه حقوقی، انعقاد قراردادهای فاینانس به این منظور انجام می شود که با دریافت وام از موسسات مالی بین المللی، برای اجرای پروژه ها و طرح های مختلف اعتبار کافی تامین شود.
• حمل ونقل بین المللی کالا: زمانی که قرار باشد کالاهایی را بین 2 کشور مختلف مبادله کرد نیازمند انعقاد این نوع قرارداد است.
• بیع متقابل: مطابق با این قرارداد یک پیمانکار خارجی با استفاده از تجهیزات و فناوری خود، اجرای یک پروژه را در کشور دیگری برعهده می گیرد که راهی برای جذب سرمایه است.
• جوینت ونچر: می توان گفت که قراردادهای تجاری جوینت ونچر هر 2 طرف معامله را متعهد می کند تا در انجام یک فعالیت خاص به صورت مشترک همکاری کنند.
• بیمه بین المللی: در حال حاضر قراردادهای بیمه ای در راستای پوشش ریسک هایی که مربوط به تجارت های بین المللی است، مورد استفاده قرار می گیرند.
• کلید در دست: در این نوع قرارداد به پیمانکار اختیار داده می شود که طراحی و اجرای یک طرح را با مبلغی مشخص و در زمان ثابت به انجام برساند.

نکات حقوقی قراردادهای تجاری

نکات حقوقی قرارداد تجاری چیست؟ یکی از نکات مربوط به تنظیم قراردادهای تجاری، مهارت در برقراری ارتباط کارآمد است که می تواند به موفقیت در یک فعالیت تجاری منجر شود.
به طور معمول در انعقاد هر نوع قراردادی شرایط و ضوابط مختلفی در نظر گرفته می شود که طرفین را ملزم به اجرای آنها می کند و قرارداد تجاری نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود.
در ضمن حضور یک وکیل تجاری می تواند مشاوره های لازم در خصوص نکات مربوط به روند عقد قرارداد، شرایط اصلی، پیش نویس قرارداد و دیگر موارد لازم را در اختیار طرفین معامله قرار دهد.

نحوه نوشتن قرارداد تجاری

یکی از مهم ترین و اساسی ترین مراحلی که مربوط به ایجاد یک قرارداد تجاری است، نحوه نوشتن آن است که باید بخش های مختلف را مطابق با اصول لازم تکمیل کرد.
هر قرارداد تجاری شامل عنوان، موضوع، مشخصات طرفین معامله، مدت زمان اعتبار قرارداد، مبلغ تعیین شده، شروط و تعهدات، حوادث قهری، مرجع حل اختلاف و زبان آن است که باید تمام بخش ها به دقت و براساس اصول صحیح کامل شود.

جمع بندی
قرارداد تجاری چیست؟ زمانی که در فعالیت های تجاری بین 2 طرف تعهداتی تنظیم می شود، به این ماهیت حقوقی، قرارداد تجاری می گویند که انواع مختلفی دارد.
خرید و فروش، خدمات، تامین مالی و برخی موارد دیگر جزء این نوع قراردادها هستند که البته در سطح بین المللی نیز قراردهای تجاری متنوعی همچون فرانچایز، فاینانس، بیع متقابل و تعدادی موارد دیگر وجود دارد.

دریافت مشاوره از وکیل تنظیم قرارداد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − 1 =

اسکرول به بالا در خواست مشاوره